v-okhmatdyti-provely-rekviiem-za-zahyblymy-vnaslidok-rosiiskoi-raketnoi-ataky-po-likarni

В “Охматдиті” провели реквієм за загиблими внаслідок російської ракетної атаки по лікарні

 • 20554 переглядiв

У дитячій лікарні "Охматдит" відбулася церемонія-реквієм в пам'ять про загиблих від російського ракетного удару 8 липня з молитвами та виступом Київського класичного камерного оркестру.

Сьогодні, 12 липня, у дитячій лікарні "Охматдит" відбулася реквіємна церемонія за загиблими від російського ракетного удару, який стався 8 липня, передає УНН з посиланням на Суспільне.

Глава Православної церкви України оголосив, що сьогодні відбудеться молитва за душі загиблих унаслідок ракетної атаки.

"Це трагедія для українського народу. Ворог нас тероризує, намагається зламати, не маючи реального успіху на фронті. Ми гуртуємось та відбудуємо втрачене", — сказав митрополит Епіфаній.

Реквієм виконував камерний оркестр "Київ-класик" під керівництвом головного диригента Германа Макаренка. Він згадав, що оркестр виступав тут раніше, під час спорудження одного з корпусів лікарні.

"Ми вшановуємо пам'ять тих, кого з нами вже немає. Водночас дякуємо колективу, цим героям, які лікують не тільки під час війни. Кажемо про те, що ми незламні", — сказав диригент.

Нагадаємо

"Охматдит" на початку наступного тижня планує обрати будкомпанію для ліквідації всі наслідки терористичного акту рф. Від благодійників надійшло понад 800 млн грн. Разом з державними коштами цей ресурс буде направлений на усунення наслідків удару в першому корпусі. Зокрема, він буде відправлений на обладнання яке постраждало.

Популярні

Новини по темі