v-minenerho-rozpovily-koly-ukraina-mozhe-povernutysia-do-hrafikiv-vidkliuchennia-svitla

В Міненерго розповіли, коли Україна може повернутися до графіків відключення світла

 • 23214 переглядiв

Заступник міністра енергетики заявив, що прогнозувати повернення до графіків відключень зарано через невизначеність щодо тривалості спеки. Українців закликають економно споживати електроенергію, особливо в години пік.

Заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив, що наразі давати прогнози щодо повернення до графіків відключення електроенергії на сьогодні некоректно, адже невідомо наскільки спека, яка очікується після 12 серпня, буде тривалою, чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально. Українців закликають економно споживати світло. Про це Колісник заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Давати такі прогнози (щодо повернення до графіків - ред.) на сьогодні некоректно, тому що ми не розуміємо, наскільки ця спека буде тривалою, чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально, беручи до уваги, чи це температура в обід, чи окремо. Тому, якщо брати нас енергетиків, то важливий вплив на споживання. Тому тут один із факторів, до яких ми системно закликаємо - споживати відповідально, зокрема в години пікового навантаження. Це з 7 до 11 ранку та з 17:00 до 22:00. Це дає можливість збалансувати енергосистему

- сказав Колісник.

Нагадаємо

Укренерго повідомляв, що 4 серпня в Україні не планують відключати світло. Компанія закликає користуватися потужними електроприладами з 11:00 до 15:00.

Синоптик Наталія Діденко повідомляла, що наразі в Україні спостерігається зниження температури повітря, однак, за орієнтовним прогнозом, з 12 серпня температура повітря знову підвищиться, знову стовпчики термометрів поповзуть вгору. Температура повітря може досягати 36 градусів.

Популярні

Новини по темі

На війні загинув ексдепутат Чернівецької міської ради

 • 26442 переглядiв