ukenru
v-kmda-ne-pogodzhuvatimut-tarifi-roboti-marshrutnikh-taksi-klichko

В КМДА не погоджуватимуть тарифи роботи маршрутних таксі - Кличко

 • 16757 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. В КМДА не мають повноважень погоджувати тарифи автобусних маршрутів, що працюють в режимі приватного таксі, оскільки вони належать до сфери вільних цін. Про це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент УНН.

“Постановою уряду ще в 2015 році скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на автомобільному транспорті загального користування. І тарифи маршрутних таксі належать до сфери вільних цін. Їх кожен перевізник формує самостійно. Зважаючи на попит, на пропозиції на ринку послуг, вартість пального та інші витрати. На жаль, міська влада не має повноважень погоджувати тарифи автобусних маршрутів, що працюють в режимі маршрутного таксі. Але перед тим, як підвищити вартість проїзду - перевізники повинні мінімум за 7 робочих днів попередити про свої наміри, а також надати всі документи, що обґрунтовують будь-яке підвищення”, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що підвищення вартості обов’язково перевірять контролюючі органи, зокрема Антимонопольний комітет.

“Наскільки мені відомо, таких звернень від приватних перевізників до контролюючих органів до сьогоднішнього дня не було. Я вже заявляв і підкреслюю, що в комунальному громадському транспорті підвищувати вартість проїзду місто не планує. А якщо приватні перевізники спробують необґрунтовано, зі стелі, формувати нові тарифи - ми будемо звертатись до Антимонопольного комітету. Ми робимо все, щоб поступово витіснити маршрутки сучасним комфортним комунальним транспортом і постійно оновлюємо парк громадського транспорту столиці”, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що цього року планують закупити велику партію нових сучасних автобусів.

Нагадаємо, в Києві запрацювали ще три наземні маршрути, днями їхня кількість зростатиме.

Українські Національні Новини

Київ