ukenru
v-italiytsiv-yaki-voyuvali-za-boyovikiv-na-donbasi-znayshli-raketu-povitrya-povitrya

В італійців, які воювали за бойовиків на Донбасі, знайшли ракету "повітря-повітря"

 • 19023 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Італійська поліція виявила великий арсенал зброї, в тому числі ракету "повітря-повітря", під час обшуків у місцевих неонацистів, які воювали на боці бойовиків на Донеччині. Про це з посиланням на повідомлення місцевої поліції повідомляє Reuters, передає УНН.

Так, в заяві поліції йдеться, що поліцейські обшукали нерухомість в північній Італії після розслідування дій італійців, які воювали разом з підтримуваними Росією бойовиками на сході України.

Троє чоловіків, серед яких - співробітник митниці, який раніше балотувався в крайню праву партію, були затримані.

Під час обшуків поліція виявила ракету класу "повітря-повітря" виробництва французької компанії Matra, яка колись належала катарським збройним силам. Наступні перевірки показали, що зброя була в робочому стані, але в ній був відсутній заряд вибухової речовини.

Поліція заявила, що підозрювані намагалися продати ракету в месенджері WhatsApp.

Правоохоронці виявили 26 одиниць вогнепальної зброї, 20 одиниць холодної зброї, 306 частин вогнепальної зброї, включаючи глушники та приціли, і більше 800 куль різних калібрів. Зброя була в основному з Австрії, Німеччини та США.

Поліція також вилучила речі з нацистською символікою.

"Поліцейське розслідування ... почалося через дії деяких італійських бойовиків з екстремістським минулим, які брали участь у збройному конфлікті в українському регіоні Донбас", - йдеться в заяві поліції.

Як повідомляв УНН, прокуратура Чехії розслідує участь не менше 10 громадян в бойових діях на стороні "Л/ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП