ukenru
v-italii-zaklykaly-rosiiu-ne-vykorystovuvaty-terakt-u-pidmoskovi-dlia-eskalatsii-viiny-proty-ukrainy

В Італії закликали росію не використовувати теракт у підмосков'ї для ескалації війни проти України

 • 70652 переглядiв

Італія закликає росію не використовувати теракт у Москві для ескалації війни проти України і закликає до спокою та уникнення ескалації.

В Італії впевнені, що росії не варто використовувати теракт у Москві для виправдання ескалації війни проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, передає ANSA, пише УНН.  

Деталі

"Завжди потрібно бути спокійним і розважливим, навіть після жахливого теракту в Москві, і працювати над уникненням ескалації", – сказав Таяні на заході у місті Потенца, коли його запитали про порушення російською ракетою повітряного простору Польщі під час атаки на міста на заході України.

На думку міністра, необхідно розглянути аргументи, які "підштовхнуть усі сторони до розсудливості".

Завжди потрібно бути спокійним і розсудливим, навіть після жахливого теракту в Москві, і працювати над тим, щоб уникнути ескалації. Ми повинні закликати Росію не використовувати атаку (для виправдання ескалації війни проти Україні – ред.)

- заявив Таяні.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявир, що росія намагається брехливо пов'язати Україну з терактом під Москвою, щоб заохотити ще більше росіян загинути у своїй безглуздій війні проти України і прищепити ненависть до українців і Заходу

Нагадаємо

російський диктатор володимир путін звернувся до росіян через 18 годин після стрілянини в підмосковному ТЦ "Крокус сіті холі", а також заявив, що Україна нібито готувала "вікно" для переходу кордону стрілками.