ukenru
v-avstraliyi-prisplyat-goluba-rekordsmena-yakiy-priletiv-z-ssha

В Австралії присплять голуба-рекордсмена, який прилетів з США

 • 23661 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. В Австралії планують приспати голуба, який прилетів з США через те, що ставить під загрозу продовольчу безпеку Австралії і популяції диких птахів. Про це повідомляє УНН з посиланням на АР.

"Гоночний голуб пережив незвичайний 13 000-кілометровий перехід через Тихий океан зі Сполучених Штатів, щоб знайти новий будинок в Австралії. Тепер влада вважає птаха небезпечним і планує його вбити", - пише видання.

Експерти підозрюють, що голуб, якого назвали Джо, в честь обраного президента США, здійснив поїздку на вантажному судні, щоб перетнути Тихий океан.

Подвиг Джо привернув увагу австралійських ЗМІ, але також і сумно відомої суворої австралійської служби карантину та інспекції.

Житель Мельбурна, який виявив голуба у себе на задньому дворі Кевін Селлі-Берд сказав, що карантинна влада подзвонила йому в четвер, щоб попросити спіймати птаха.

"Вони кажуть, що якщо це з Америки, то їх турбують хвороби птахів. Вони хотіли знати, чи можу я їм допомогти", - зазначив він.

Але Селлі-Берд зловити голуба не зміг і карантинна влада тепер розглядає можливість найму професійного ловця птахів.

Міністерство сільського господарства, яке відповідає за біобезпеку, заявило, що голубу "не дозволили залишатися в Австралії", тому що це "може поставити під загрозу продовольчу безпеку Австралії і наші популяції диких птахів".

"Це становить прямий ризик біобезпеки для австралійських птахів і нашої птахівничої галузі", - йдеться в заяві відомства.

Нагадаємо, на початку листопада влада Данії вирішила знищити всіх норок на фермах - що становить близько 17 млн особин - після того, як у цих тварин знайшли мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка може поширюватися серед людей.

Після цього уряд Данії визнав, що не мало законних підстав вимагати масового знищення норок.

Також нагадаємо, що в кінці листопада у ЗМІ повідомляли, що вбиті датські норки почали "повставати" з-під землі.

Так, напередодні в Данії вирішили ексгумувати і спалити останки мільйонів норок.

Українські Національні Новини

Новини Світу