v-afinskomu-zooparku-narodyvsia-ridkisnyi-karlykovyi-behemot

В Афінському зоопарку народився рідкісний карликовий бегемот

 • 27402 переглядiв

У зоологічному парку "Аттика" в Афінах вперше за 10 років народилося рідкісне карликове бегемотисько, яке перебуває під загрозою зникнення, що дуже порадувало захисників природи.

Рідкісний і зникаючий карликовий бегемот народився в Афінському зоологічному парку Аттіка вперше за 10 років, що порадувало захисників природи. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Відсутність самців карликових бегемотів у неволі ускладнювала розведення, тому співробітники зоопарку були "в повному захваті", оскільки дитинча виявився хлопчиком.

Ветеринар зоопарку Ной Псарудакі сказав, що карликові бегемоти, які є видами, що перебувають під загрозою зникнення, є надзвичайно важливими, тому що, сподіваємося, одного дня вони розмножаться.

Батьківщиною карликових бегемотів є болота і тропічні ліси в західній Африці. Міжнародним союзом охорони природи вони внесені до списку видів, що знаходяться під загрозою зникнення, і, за оцінками, лише близько 2000-2500 все ще живуть у дикій природі.

Самець вагою 7 кг, чиє ім’я визначиться під час голосування, народився 19 лютого і приєднується до своїх батьків Ліззі та Джамала як єдині карликові бегемоти в зоопарку.

Доповнення

Бегемот, самотній і нічний за своєю природою, залишатиметься з матір’ю пару місяців, поки не вибереться у вольєр.

15 лютого: Всесвітній день бегемота, День перезавантаження кохання 15.02.24, 06:09

Лілія Подоляк

Здоров'я

Популярні

Новини по темі

WSJ: Ассанж може уникнути екстрадиції

 • 31259 переглядiв

Україна отримала 1,5 млрд доларів від Канади

 • 32133 переглядiв

У Харкові лунають вибухи

 • 27484 переглядiв