ukenru
uzhe-visim-oblastey-podali-plani-formuvannya-teritoriy-gromad-minregion

На розгляді в Мінрегіоні перебувають плани формування територій громад 8 областей

 • 16573 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. На розгляді в Міністерства розвитку громад та територій України перебуває уже вісім перспективних планів, поданих обласними державними адміністраціями до Кабінету міністрів. Про це сказав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час засідання комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, передає УНН.

"Ми активно працювали над формуванням спроможних громад. Зараз цей процес завершується. Ми, фактично, приступили до третього етапу вже – аналізу самих перспективних планів, які подаються державними адміністраціями. Станом на сьогодні, якщо я не помиляюся, 16 областей вже подали такі перспективні плани. 8 ще на стадії доопрацювання", - сказав В’ячеслав Негода.

Він додав, що після третього етапу уряд затвердить базовий рівень місцевого самоврядування – територіальних громад.

Перспективний план формування територій громад області розробляється відповідною обласною державною адміністрацією, згідно з методикою формування спроможних територіальних громад, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 214, і охоплює всю територію області.

Перспективний план формування територій громад області схвалюється відповідною обласною радою за поданням обласної державної адміністрації та затверджується Кабінетом Міністрів України.

У разі схвалення обласною радою змін до перспективного плану, облдержадміністрація вносить на розгляд Кабінету Міністрів України проект урядового акту про внесення таких змін.

Затвердження перспективного плану формування територій громад не є фактом об’єднання громад.

Перспективний план лише засвідчує загальне бачення та соціально-економічну обґрунтованість ефективного територіального устрою на базовому рівні в межах відповідної області. Після того як громади самі приймуть рішення про об’єднання, вони зможуть приступити до процедури об’єднання відповідно до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад".

Нагадаємо, УНН раніше повідомляв, що на розгляді у Мінрегіону перспективні плани семи областей.

Українські Національні Новини

Суспільство