uryad-ukhvaliv-proekt-zakonu-pro-zmini-do-zakonu-maski-shou-stop

Уряд ухвалив проект закону про зміни до закону "маски-шоу стоп"

 • 18509 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Кабінет міністрів затвердив закон про внесення змін до закону "маски-шоу стоп". Оновлена версія закону "маски-шоу стоп" міститиме три важливі інновації. Про це під час засідання уряду заявив міністр Юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"Розроблений другий пакет законів, який був презентований на комісії по захисту прав підприємців на цьому тижні, і цей пакет законів має чітку акцентуацію уваги – це персональна відповідальність правоохоронця, що допустив порушення прав підприємця", - сказав він.

За словами Петренко, в даному пакеті законів пропонується декілька новацій.

"Перша новація – ми відходимо від принципу, колективної безвідповідальності за незаконні слідчі дії. Тепер є чіткий механізм, щоб зафіксувати дії конкретного чиновника, слідчого чи прокурора. Якщо постраждалий вважає, що під час обшуку були порушені його права, то особа подає скаргу до суду. Вона розглядатиметься протягом 15 днів, після чого суд зобов’язаний призначити службове розслідування по місцю, а результатами цього службового розслідування і рішення суду правоохоронець може бути притягнутий до дисциплінарної та майнової відповідальності", - пояснив міністр.

Щодо другої інновації: за словами Петренка, у чинному законодавстві були встановлені обмежувальні строки на стягнення збитків підприємцям від правоохоронних органів у 6 місяців.

"Ми робимо ще одну інновацію, яка дозволяє без строків давності, у разі, якщо будуть зафіксовані протиправні дії правоохоронців відносно незаконних обшуків, вилучення матеріалів і техніки, звертатись до держави з позовом про стягнення матеріальних збитків", - розказав він.

"Ще одна інновація – коли є явні порушення з боку слідчого, з боку прокурора… Зараз ми дозволяємо потерпілому – це може бути підприємець чи фізична особа – оскаржити такі незаконні дії в суді. Так само ми даємо можливість у разі, якщо справа розглядається роками, подавати відповідну скаргу до суду щодо безпідставності затягування кримінального провадження", - наголосив Петренко.

Як повідомляв УНН, з початку року було подано близько 109 скарг до офісу бізнес-омбудсмена, які стосуються незаконних дій правоохоронних органів, 60% з яких стосуються протиправних дій за період до набуття чинності закону "маски шоу стоп".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін доручив Держаудитслужбі перевірити АМКУ

     • 12113 переглядiв

    У Києві сьогодні проходять бойові навчання поліцейських

     • 12713 переглядiв

    Уряд спростив використання касових апаратів

     • 16226 переглядiв

    На Вінниччині мікроавтобус на смерть збив людину

     • 11456 переглядiв