uriad-velsu-vpershe-v-istorii-ocholyla-zhinka

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 13663 переглядiв

Парламент Вельсу затвердив Елунед Морган на посаді першого міністра. Вона стала першою жінкою на цій посаді в історії Вельсу, замінивши Вона Гітінга, який подав у відставку.

Після голосування парламент Вельсу затвердив першим міністром Елунед Морган. Вона стала першою в історії жінкою, яку призначили на цю посаду. Про це повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Елунед Морган затвердили на посаді першого міністра Уельсу після голосування у валлійському парламенті Сенедді.

Парламент відкликали з літніх канікул, щоб висунути її кандидатуру, після того, як попередній глава уряду Вон Гітінг подав у відставку. Члени Сенедду мали змогу взяти участь у голосуванні віртуально, в тому числі з-за кордону.

Це найбільша честь у моєму житті - стояти сьогодні перед вами як перша жінка, яка стала першим міністром Вельсу,

- заявила Морган.

Також Морган сказала, що вона з нетерпінням чекає того дня, коли "жінка, яка стане першим міністром, більше не буде надзвичайною, а нормальною частиною нашого політичного життя Уельсу".

Кандидатура Морган була направлена королю, який дав своє схвалення, що дозволило новому першому міністру офіційно вступити на посаду.

Як пише видання, Елунед Морган стала лідером Лейбористської партії Вельсу минулого місяця. З травня 2021 року вона обіймала посаду міністра охорони здоров’я.

Морган стала шостим першим міністром Уельсу.

Доповнення

Раніше перший міністр Вельсу Воган Гітінг оголосив про свою відставку через чотири місяці після вступу на посаду. Це сталося після відставки трьох міністрів Вельсу і його головного юридичного радника, які також закликали Гітінга піти з посади.

У Мексиці на виборах президента вперше перемагає жінка03.06.24, 08:05

Ольга Розгон

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 13663 переглядiв

Буданов: наступ росії затягнувся, далі він піде на спад

 • 46610 переглядiв