uriad-rozshyryv-mozhlyvosti-dlia-fermeriv-yaki-khochut-otrymaty-hranty-na-sadivnytstvo-abo-vynohradarstvo

Уряд розширив можливості для фермерів, які хочуть отримати гранти на садівництво або виноградарство

 • 19197 переглядiв

Кабмін оновив правила надання грантів для створення садів, ягідників та виноградників. Зміни розширюють можливості для виноробів та виключають обов'язкове встановлення зрошення для винограду.

Уряд змінив порядок надання грантів на створення садівництва, ягідництва та виноградарства, а також порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, змінивши відповідні постанови. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення Міністерства аграрної політики та продовольства.

Деталі

Як зазначив виконуючий обов'язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, зміни спрямовані на покращення роботи виноробів та відновлення виноградно-виноробної галузі. 

Виноградарство ключова галузь, яка зараз перебуває в стагнації. Тому розуміючи ці умови ми оновили Порядок надання грантів. Зміни допоможуть виноробам інтегруватися у виноградну вертикаль. Вони зможуть скористатися грантами для висаджування власних виноградників. Ми також виключили обов'язкову вимогу встановлення системи зрошення та водозабору для винограду

- наголосив Тарас Висоцький.

Зміни передбачають, зокрема:

  • розширення перелік регіонів для вирощування кісточкових порід. Збільшення загальної площі для посадок персику, абрикосу, обліпихи, малини, смородини, аґрусу, ожини, порічки за рахунок зменшення загальної площі посадок під лохиною та чорницею;
  • уточнення періоду, протягом якого отримувач гранту на сад зобов’язаний створити відповідну кількість сезонних робочих місць;
  • виключення вимоги щодо встановлення системи зрошення та водозабору для винограду.

Даною постановою також розширено коло потенційних отримувачів грантів на сад та теплицю, зокрема, які перебувають та провадять господарську діяльність на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або ж здійснюють виробництво (без додавання спирту) та/або реалізацію вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових.

Нагадаємо

Уряд розширив перелік регіонів для посадки черешні, персика та абрикоса, а також розширює можливості для закладання виноградників. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, виноробам дають можливість скористатися грантами, аби вони могли висаджувати власні виноградники.

За програмою єРобота можна буде отримати 330 тис. грн для висадки одного гектара винограду – Шмигаль 01.03.24, 15:27

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 16466 переглядiв