uriad-polshchi-zaiavyv-pro-domovlenist-iz-pereviznykamy-mininfrastruktury-polshchi

Уряд Польщі заявив про домовленість із перевізниками — Мінінфраструктури Польщі

 • 45248 переглядiв

Міністерство інфраструктури Польщі досягло угоди з представниками перевізників, які збережуть, але не розширять свій протест на прикордонних переходах, після зустрічі, на якій були розглянуті вимоги і обіцяні термінові заходи.

Протестувальники продовжать блокувати дороги для вантажівок на чотирьох пунктах перетину кордону, але не поширюватимуть блокаду ще на два, хоча вони вже це готували. Про результати домовленостей з перевізниками повідомили у Міністерстві інфраструктури Польщі, передає УНН.

Сьогоднішня зустріч пройшла дуже добре. Хочу подякувати представникам індустрії за участь і жваву дискусію. Дякуємо також за вашу гнучкість у переговорах.

– сказав під час зустрічі міністр інфраструктури Елвін Гаджадхур.– сказав під час зустрічі міністр інфраструктури Елвін Гаджадхур.

Деталі

29 листопада 2023 року Міністр інфраструктури Алвін Гаджадхур зустрівся з представниками галузі автомобільного транспорту, які беруть участь в акції протесту на польсько-українському кордоні. Після зустрічі міністр А. Гаджадхур у супроводі голови Комітету із захисту перевізників і транспортних роботодавців Вальдемара Ящура поінформував громадськість про домовленості.

Міністр інфраструктури прислухався до вимог польських перевізників, і звернувся до Єврокомісії з проханням призначити комітет, який перевірить дію угоди між ЄС та Україною, згідно з якою було призупинено обов’язок отримання дозволів. Він також звернувся до українського уряду з проханням відключити систему електронної черги принаймні на двох пунктах пропуску.

Представники від перевізники залишились задоволені результатами цієї зустрічі.

 Під час сьогоднішньої зустрічі ми сказали міністру, що не маємо наміру припиняти наш протест. Але від того, щоб поширити його на наступні перетини кордону, ми відмовилися, хоча це вже готувалося. Ми також готові розглянути можливість пом’якшення форми нашого протесту, якщо польська держава посилить ефективний контроль за вантажівками, які в’їжджають до Польщі. 

-  заявив Вальдемар Ящур, представник транспортної галузі.

Міністр А. Гаджадхур повідомив, що розмовляв з міністром фінансів та міністром внутрішніх справ та адміністрації. З боку всіх цих міністрів є готовність вжити невідкладних заходів у взаємній співпраці, щоб задовольнити вимогу посилення контролю.

Дякую за вашу заяву не активізувати протест і розглянути можливість його пом'якшення, якщо відповідні державні установи візьмуть на себе дієвий контроль,

- додав А. Гаджадгур.

 Додатково

Транспортна рада ЄС збереться у понеділок, 4 грудня 2023 року, у Брюсселі. Польська сторона вже висловила прохання, аби одним із питань порядку денного було обговорення наслідків дії угоди між Україною та ЄС, яка діє з 1 липня 2022 року. 

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    МАГАТЕ стурбоване зростанням атак поблизу Хмельницької АЕС

     • 38326 переглядiв

    Три громади Сумщини обстріляли російські окупаційні війська

     • 36737 переглядiв

    Усередині "шахеда" знайшли SIM-карту "Київстар"

     • 47808 переглядiв

    Ведмідь Балу з Хмельницького переїхав жити на Синевір

     • 46104 переглядiв

    ХАМАС звільнив двох ізраїльсько-російських заручників

     • 40824 переглядiв

    Гучні вибухи пролунали в окупованому Токмаку

     • 40603 переглядiв