ukenru
ukrayintsyam-rozpovili-yak-pravilno-rozvesti-kupalske-vognische

Українцям розповіли як правильно розвести купальське вогнище

 • 75372 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У ніч з 6 на 7 липня українці поринуть в колоритну атмосферу традиційного східнослов'янського свята – Івана Купала. Чимало людей святкують купальську ніч, стрибаючи через багаття. Тому начальник управління цивільного захисту населення Дніпропетровської ОДА Сергій Коваленко розповів, як провести обряд безпечно. Повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Дніпропетровської ОДА.

«Спочатку варто вибрати місцину для розведення багаття. Якщо йдеться не про туристичне вогнище, а велике кострище для ритуальних потреб, то його слід розташувати за 10 метрів до листяних дерев і за 25 метрів – до хвойних. Доречно робити це на майданчиках, які вже використовувалися з цією метою», – розповів Коваленко.

За його словами, місце для ритуального вогнища треба правильно підготувати. Зокрема, зняти дерен, а сухе листя, гілки й траву, які можуть зайнятися, варто відгребти подалі.

«Ні в якому разі не слід розпалювати вогонь у хвойних молодниках, адже це може спричинити верхову пожежу. Також заборонено розкладати вогнище на ділянках із сухим очеретом, мохом чи травою», - зазначив Коваленко.

Також, після закінчення святкування, залишки багаття потрібно ретельно загасити.

Нагадаємо, наприкінці цього тижня, на свято Івана Купала, по Україні очікується подекуди дощова погода, температура дещо знизиться.

Українські Національні Новини

Суспільство