ukenru
ukrayintsi-zaveli-u-kvartiri-svinyu

Українці завели у квартирі свиню

 • 24628 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Жителі Запоріжжя завели собі порося в якості домашнього улюбленця. Про це УНН розповіли в клініці "Вет-експерт".

Деталі

Порося на прізвисько Клепа було на прийомі у фахівців клініки. Тварина важить 30 кг, що чимало, оскільки Клепі лише вісім місяців, уточнили співробітники "Вет-Експерт".

"Господарі поводяться з Клепою досить добре. Її дуже люблять, вигулюють на повідку, одягаючи у светри та курточку в зимову пору року", - кажуть фахівці клініки.

У "Вет-Експерті" уточнили, що як домашніх тварин українці вважають за краще заводити котів або собак. Набагато рідше – рептилій чи свиней.

До речі

Зоозахисники закликають людей відмовитися від свинини та дати тваринам шанс прожити інше життя.

“Що ми знаємо про свиней? Ці тварини є соціальними, вони вміють дружити і намагаються триматися поряд із „близькими за духом“. Після кішки та собаки свиня є найпоряднішою домашньою твариною. Також свині люблять купатися та з великим задоволенням плавають”, — зазначають представники зоозахисної організації “Відкриті клітини”.

Додамо, що свинина має негативний вплив на здоров'я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, свинина, як і інше червоне м'ясо, провокує розвиток раку.

Українські Національні Новини

Суспільство