ukrayintsi-teper-otrimuvatimut-sudovi-povistki-ta-vikliki-cherez-viber-dsa-ukrayini

Українці тепер отримуватимуть судові повістки та виклики через Viber - ДСА України

 • 957456 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Державна судова адміністрація України повідомила, що українці зможуть отримувати судові повістки та виклику у месенджері Viber, передає УНН.

Цитата

"Державне підприємство "Інформаційні судові системи", що належить до сфери управління Державної судової адміністрації України, повідомляє про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду, яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процес", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У ДСУ повідомили, що починаючи з 15 лютого 2023 року в доповнення SMS-повідомленням, з'явилась можливість надсилати судові повістки та виклики, використовуючи месенджер Viber.

Таким чином, в автоматизованій системі документообігу з'явиться додатковий канал електронної комунікації. Якщо повістка не зможе надійти до людини у месенджері, відправка також буде продубльована через SMS.

"З 00:01 до 12:00 15 лютого на месенджер Viber доставлено 60% повісток – з тих, які за згодою учасників судового процесу направляються у вигляді електронних повідомлень. Завдяки цьому, за перші півдня роботи нового сервісу економія для судів (а значить, і для держбюджету) понад 5 тис. грн або 42%", - сказано у повідомленні.

У ДСА України також закликали всіх учасників судового процесу "віддавати перевагу електронній комунікації з судом, а суди – бути більш рішучими у застосуванні цифрових технологій".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра у Києві та на Київщині не будуть вимикати світло

     • 552318 переглядiв

    Голова Світового банку Девід Малпасс йде у відставку

     • 521407 переглядiв