ukrayina-ta-chekhiya-domovilis-pro-pidtrimku-viyskovo-tekhnichnoyi-spivpratsi

Україна та Чехія домовились про підтримку військово-технічної співпраці

 • 415493 переглядiв

Цитата

"Метою Меморандуму є підтримка військово-технічної співпраці, докладання спільних зусиль до проектів із виробництва озброєнь і боєприпасів та інших проектів оборонної промисловості, що їх реалізують оборонні компанії в Україні та Чехії", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Документ підписали міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін і перший заступник міністра оборони Чеської Республіки Франтішек Шульц.

Згідно з документом, учасники погоджуються підтримувати спільні проекти у сферах оборонної промисловості.

У межах Меморандуму передбачено укладення окремих контрактів між суб'єктами двох держав.

Найближчим часом до України прибуде делегація Чехії у розвиток домовленостей, досягнутих між сторонами, зазначається у повідомленні.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом напередодні прибув до Чехії. Глава держави вже зустрівся з чеським колегою Петром Павелом. Президент Чехії за підсумками зустрічі наголосив, що Чехія готова підтримати Україну на саміті НАТО у Вільнюсі й долучитися до фінансової допомоги.

Прем'єр-міністр Чехії на пресконференції з Володимиром Зеленським заявив, що Прага невдовзі передасть Україні гелікоптери та боєприпаси, а також допоможе з навчаннями на винищувачах F-16.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зміни клімату "вийшли з-під контролю" - ООН

     • 684181 переглядiв