ukrayina-svoyeyu-peremogoyu-vidverne-novu-globalnu-viynu-nam-potribna-pidtrimka-yermak

Україна своєю перемогою відверне нову глобальну війну. Нам потрібна підтримка - Єрмак

 • 73182 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. росію важливо зупинити зараз, щоб уберегти світ від більш глобальної війни. Про це заявив глава Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі Fox News, повідомляє УНН.

На запитання щодо занепокоєння американців з приводу фінансування України і того, як воно йде, Єрмак відповів:

Цитата

«Американські платники податків можуть бути спокійні. Усе під контролем і в нас. Насправді є гарантії, що вся допомога повністю використовується під контролем американської сторони, і ми працюємо дуже прозоро, і нам потрібна ця підтримка, щоб виграти цю війну», - заявив Єрмак.

За його словами, за підтримки США та інших партнерів Україна вже звільнила 50% окупованих територій з 24 лютого минулого року і контрнаступ триває.

«Звісно, всі хочуть, щоб це відбулося якнайшвидше, але ми кожного дня маємо дуже позитивні результати» , - зауважив глава Офісу Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім прокоментував проєкт фінансування роботи уряду США без допомоги Україні

Він також розповів, чому США мають продовжувати підтримувати Україну. Він стверджує, що Україна своєю перемогою запобіжить реальним ризикам глобальної війни.

"Тому що війна, ви можете бачити, що сталося на Близькому Сході, ті самі вороги росія, Іран. Ми запобіжимо реальним ризикам нової великої війни не тільки в Європі, в усьому світі, тому що, якщо Україна не зупинить путіна. Хто буде наступним, так?", - заявив Єрмак. 

На запитання, яка кінцева мета і скільки часу вона займе, Єрмак відповів:

"У нас є чіткий план, і завтра у мене буде багато зустрічей, на яких я буду говорити з конгресменами, сенаторами, і ми точно показали, що Україна здатна перемогти, і, звісно ж, ми зацікавлені, щоб це сталося якомога швидше. Якщо підтримка продовжиться, ми переможемо швидше". 

Доповнення

У понеділок голова Офісу президента України Андрій Єрмак, який перебуває з візитом у Вашингтоні, провів низку зустрічей в адміністрації президента США Джо Байдена та Держдепартаменті. Зокрема, відбулася закрита зустріч з радником Білого дому з питань національної безпеки Джейком Салліваном. На ній обговорили кроки щодо подальшої підтримки України та потреби держави з наближенням зимових місяців.

Як повідомляє "Голос Америки", сьогодні, 14 листопада, українська делегація має заплановані зустрічі з американськими конгресменами та сенаторами, щоб переконати їх проголосувати за виділення допомоги Ізраїлю та Україні в одному пакеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри оборони України та США обговорили конкретні кроки для перемоги

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Кропивницького

     • 149863 переглядiв

    Постачання газу з Ізраїлю до Єгипту цього місяця зросло на 60%

     • 71615 переглядiв

    Окупанти на Сумщині обстріляли громаду, зафіксовано 5 вибухів

     • 86375 переглядiв