ukenru
ukrayina-pid-chas-diskusiy-v-parye-zaklikala-do-novikh-sanktsiy-proti-rosiyi

Україна під час дискусій в ПАРЄ закликала до нових санкцій проти Росії

 • 12431 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Під час дискусій в Парламентській Асамблеї Ради Європи щодо резолюції по ситуації в Азовському морі і Керченській протоці українська делегація закликала європейських партнерів ввести нові санкції відносно Росії. Про це під час дебатів в ПАРЄ заявила член постійної української делегації в асамблеї, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Росія порушила як мінімум п'ять норм європейської конвенції з прав людини. Україна закликає своїх європейських партнерів ввести нові санкції проти Росії", - сказала вона.

Геращенко також заявила, що Україна вимагає негайного звільнення українських військовополонених без будь-яких умов.

Нагадаємо, раніше в ПАРЄ підтримали поправку про військовополонених моряків.

Як повідомляв УНН, в ПАРЄ 24 січня відбуваються термінові дебати щодо резолюції про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці, в рамках якої піднімають питання захоплених РФ українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували в окупованому Криму, згодом їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Українські Національні Новини

Політика