ukenru
ukrainskym-korydorom-u-chornomu-mori-za-7-misiatsiv-eksportuvaly-vantazhiv-bilshe-vantazhiv-nizh-za-rik-roboty-zernovoi-uhody

Українським коридором у Чорному морі за 7 місяців експортували вантажів більше, ніж за рік роботи зернової угоди

 • 24343 переглядiв

З моменту запуску українського гуманітарного коридору в Чорному морі було експортовано 33,8 мільйона тонн вантажу до 40 країн на 1140 суднах, що перевищило обсяг експорту за весь рік дії Зернової ініціативи.

З початку роботи українського гуманітарного коридору у Чорному морі було  експортовано 33,8 мільйонів тонн вантажів до 40 країн світу. Українським коридором скористались вже 1140 суден.  Про це 29 березня повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у себе на Facebook, передає УНН.

Деталі

33,8 млн тонн вантажів експортовано Українським Коридором за 7 місяців. Це більше, ніж було експортовано за рік роботи Зернової ініціативи

- написав Кубраков.

Він вказав, що перший місяць роботи українського коридору були поодинокі суднозаходи, переважно вдалось вивести судна, заблоковані ще з початку повномасштабного вторгнення. Однак кількість суден, які готові заходити в порти Великої Одеси та експортувати продукцію, зростала щомісяця.

Сьогодні Українським коридором пройшло 1140 суден, які експортували 33,8 мільйонів тонн вантажів до 40 країн світу. З них 23,1 мільйони тонн – продукція українських аграріїв

- повідомив Кубраков.

Наразі, за його словами, на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 150 суден, які мають експортувати майже 5 млн тонн вантажів.

"Можемо говорити, що ми вийшли майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадили значно ефективніший логістичний шлях без участі держави-агресора, продовжуючи бути гарантом продовольчої безпеки світу. Це ще одна спільна перемога Держави, Об’єднаних Сил оборони та всієї морської інфраструктурної галузі", - резюмував Кубраков. 

Нагадаємо 

Український коридор був відкритий в серпні 2023 р. – через місяць, як росія остаточно вийшла з зернової ініціативи та розпочала системні атаки на портову інфраструктуру та агропотужності.

Україна і Польща на урядових консультаціях обговорили ситуацію на кордоні та агроторгівлю: про що домовилися28.03.24, 14:28 • [views_0]