ukrainskomu-opk-vdalosia-vtrychi-zbilshyty-vyrobnytstvo-zbroi-y-tekhniky-zelenskyi

Українському ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки - Зеленський

 • 23884 переглядiв

Цього року обсяги виробництва оборонної промисловості України потроїлися, а президент Зеленський високо оцінив зростання сектору.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу наголосив, що у цьому році вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком, передає УНН.

Деталі

"Я дякую вам за кожну вашу ініціативу в українській оборонній сфері та за всю вашу особисту енергію, за всі реалізовані ідеї, які додають міцності кожному з нас, загалом державі Україна", – сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що у цьому році завдяки компаніям українського ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком, а також наростити виробництво необхідних боєприпасів, зокрема для артилерії.

Зеленський зауважив, що завдяки українським оборонним компаніям вдалося розгорнути системно виготовлення боєприпасів для вітчизняних дронів, збільшилися кількісні та якісні показники виробництва ракет.

У наступному році окрема увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів, яких у світі дефіцит. Завдання України максимально чітке: маємо зробити нашу державу настільки сильною та ефективною, щоб росія відчувала, що на кожен їхній удар буде наша відповідь. Виконати це завдання можливо лише на основі достатнього виробництва вітчизняної зброї. Кожен, хто забезпечує Україну технікою, снарядами, всією необхідною зброєю, забезпечує нашу державу й політичною незалежністю 

– сказав глава держави.

Також Президент відзначив, що в Україні постійно зростає частка приватних компаній в оборонному комплексі. Вже чотири з пʼяти компаній ОПК – це недержавні підприємства.

Зеленський наголосив, що держава зі свого боку продовжить спрощувати бюрократичні процедури – від імпорту складників до процесу допуску до експлуатації, а уряд працює над забезпеченням фінансування довгострокових контрактів.

"Оборонний комплекс України стане частиною міжнародної системи оборони, і вже зараз є домовленості з низкою провідних держав і компаній світу про спільне виробництво", - резюмував Зеленський.

Доповнення

Уряд Німеччини встановив новий рекорд з експорту озброєнь у 2023 році, санкціонувавши продаж зброї на суму щонайменше 11,71 мільярда євро.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Данілов: 20% флоту росії вже немає

     • 24336 переглядiв

    В Індії стався вибух на нафтопереробному заводі, є жертва

     • 21719 переглядiв

    Суд залишив Дубінського під вартою

     • 22687 переглядiв