ukraina-zustrine-zymovyi-sezon-enerhetychno-sylnishoiu-anizh-sohodni-yak-by-toho-ne-khotilosia-vorohu-hrynchuk

Україна зустріне зимовий сезон енергетично сильнішою, аніж сьогодні – Гринчук

 • 16527 переглядiв

Україна активно готується до зимового сезону, ремонтуючи енергетичну інфраструктуру та розвиваючи розподілену генерацію. Уряд спрощує процедури та надає пільги для встановлення альтернативних джерел енергії.

Українські енергетики роблять усе можливе, аби підготуватися до осінньо-зимового періоду. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в інтерв’ю Оbozrevatel, пише УНН.

Це буде точно непростий сезон, але ми активно готуємося: максимально ремонтуємо те, що підлягає ремонту, залучаємо міжнародну підтримку – і ми вдячні всім партнерам, хто поруч та активно допомагає

- каже Гричнук.

Вона також підкреслила, що триває активна робота над розвитком розподіленої генерації. Уряд ухвалив рішення, що дерегулюють цю сферу, та спростили процедури підключення до електромереж.

Окрім цього, передбачено безвідсоткове кредитування приватних домогосподарств, пільгове кредитування для малого, середнього та великого бізнесу, податкові пільги та спрощення процедур для встановлення сонячних панелей, вітрових турбін та інших альтернативних джерел електроенергії

- каже заступниця міністра енергетики.

Побудова розподіленої генерації – мережі дрібних джерел енергії, розподілених по всій країні, – є енергетичним щитом України в умовах війни.

"Тож кожен на своєму рівні залучений до підготовки до зими. Це пріоритет номер один. І Україна зустріне сезон енергетично сильнішою, аніж сьогодні, як би того не хотілося ворогу", - сказала вона.

Нагадаємо

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив в етері BBC World Service, що термінові відновлювальні роботи енергетичної інфраструктури України напередодні зимового сезону можуть коштувати близько 1,5 мільярда доларів.

Популярні

Новини по темі

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки України

 • 33928 переглядiв