ukraina-za-dva-roky-vykonaie-domashniu-robotu-shchodo-vstupu-do-yes-stefanishyna

Україна за два роки виконає “домашню роботу” щодо вступу до ЄС - Стефанішина

 • 22053 переглядiв

Україна прагне завершити "домашню роботу" для вступу до ЄС протягом двох років, але процес реформ триватиме і після вступу до ЄС.

Україна протягом двох років виконає "домашню роботу" щодо вступу до Європейського союзу, але процес реформування на цьому не завершиться. Про це під час пресконференції заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН.

Моя оцінка залишається такою ж. Я підтримаю свої обіцянки: два роки, щоб зробити "домашню роботу" (щодо вступу України до ЄС – ред.), але реформи не закінчуються зі вступом. Це тільки початок. Ми наполегливо працювали, щоб отримати рішення про початок переговорів, але в реальності - це в сто разів більше роботи, яку нам треба виконати 

- сказала Стефанішина.

Вона додала, що після виконання Україною "домашньої роботи" для вступу до ЄС багато залежатиме від Європейського Союзу та країн-членів.

"Але десять років, щоб створити сталі інституції, які в деяких країнах розвивалися сотні років. Отже, членство і розвиток – це не одне й те саме, зараз лише початок", - додала віцепрем'єр.

Нагадаємо

12, 13, 14 березня Європейська комісія має ухвалити рішення щодо представлення переговорної рамки про вступ України до ЄС.

Популярні

Новини по темі

Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає - Міненерго

 • 82146 переглядiв