ukraina-ta-chornohoriia-pohodyly-transportnyi-bezviz-dlia-vantazhnykh-perevezen

Україна та Чорногорія погодили "транспортний безвіз" для вантажних перевезень

 • 26529 переглядiв

Україна та Чорногорія домовилися про встановлення "транспортного безвізу" для вантажних перевезень з 1 червня 2024 року, а також працюють над налагодженням регулярного автобусного сполучення та безпаритетних пасажирських перевезень між двома країнами.

Україна та Чорногорія домовилися про лібералізацію вантажних перевезень з червня 2024 року, повідомили у п'ятницю у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише УНН.

Деталі

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилось із Міністерстом транспорту і морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року", - повідомили в міністерстві у соцмережах.

Це також підтвердив віце-прем'єр - очільник Мінвідновлення Олександр Кубраков.

Окрім вантажних перевезень, як зазначається, команда міністерства працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами.

"Також, під час проведення перемовин було порушено питання можливості безпаритетного виконання пасажирських перевезень українськими компаніями. Наразі сторони погодили, що у разі, якщо чорногорський перевізник відмовляється виконувати маршрут, то українська компанія може обслуговувати цей маршрут самостійно", - зазначили у Мінвідновлення.

Рада розглядає проєкт про ринок автотранспортних послуг, який планується привести до стандартів ЄС10.04.24, 17:00

Популярні

Новини по темі

На Черкащині рятувальники ліквідували пожежу електротяга

 • 21727 переглядiв