ukenru
ukraina-pidpysala-uhodu-z-ssha-pro-vidterminuvannia-vyplat-za-borhom

Україна підписала угоду з США про відтермінування виплат за боргом

 • 23797 переглядiв

Україна та США підписали двосторонню угоду про відтермінування виплат за державним боргом України, що дозволить Україні спрямувати кошти на соціальні та гуманітарні потреби під час війни.

Україна та США підписали двосторонню угоду про відтермінування виплат за державним боргом, що дозволить Україні спрямувати кошти на соціальні та гуманітарні потреби під час війни. Про це повідомили у п'ятницю у Міністерстві фінансів, пише УНН.

Деталі

Як вказано, "двосторонню угоду щодо відтермінування виплат за державним боргом" було підписано під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка та посла США в Україні Бріджит Брінк.

"Підписання даної угоди дозволить зменшити боргове навантаження на державний бюджет та спрямувати кошти, що мали бути сплачені на погашення та обслуговування боргових зобов’язань, на потреби соціальної та гуманітарної сфер. Вдячні партнерам за значний внесок у підтримку макрофінансової стабільності та економічного зростання України в умовах війни", – наголосив Марченко.

Укладання зазначеної угоди, як вказано, було передбачено меморандумом про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за державним боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.

Посол США та міністр фінансів обговорили зобов'язання України з обслуговування боргів 28.03.24, 22:50 • [views_0]