ukenru
ukraina-perezhyvaie-pik-zakhvoriuvanosti-na-covid-shchotyzhnia-hospitalizuiut-4000-liudei

Україна переживає пік захворюваності на COVID - щотижня госпіталізують 4000 людей

 • 31961 переглядiв

За словами Ігоря Кузіна, в Україні з коронавірусом щотижня госпіталізують 4 тисячі людей

В Україні з коронавірусом госпіталізують 4 тисячі людей щотижня, пік хвороби припаде на середину грудня. Про це розповів головний санітарний лікар Ігоря Кузіна в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Деталі

Головний санлікар відзначив, що від початку епідемічного підйому в Україні вже 1,3 мільйона громадян захворіли на коронавірус, це на 40% більше, ніж минулого року.

Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше

сказав Кузін.

Він зауважив, що фіксація COVID-19 буде досягати піку в середині грудня з поступовим загасанням упродовж січні 2024 року.

З січня вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2

прогнозує головний санлікар.

Він уточнив, що від початку епідеміологічного сезону в Україні від COVID та інших інфекційних захворювань вже померли 343 людини, серед яких – дві дитини.

У середньому ж в Україні нині з такими діагнозами госпіталізують 4 тисячі людей щотижня. Кузін зазначив, що спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги.

Нагадаємо

З’явилася нова омікрон специфічна вакцина, яка більш ефективна проти коронавірусного штаму "Омікрон". На наступному тижні прищепитися можна буде в пунктах щеплення усіх областей України. Це рекомендовано зробити людям, які перебувають в групі ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цьому епідсезоні українці хворіють на 40 відсотків більше порівняно з минулим роком - Кузін

Лілія Подоляк

Суспільство