ukraina-identyfikuvala-ta-vnesla-do-bazy-danykh-maizhe-250-tysiach-zaharbnykiv-i-kolaborantiv

Україна ідентифікувала та внесла до бази даних майже 250 тисяч загарбників і колаборантів

 • 25172 переглядiв

Українські правоохоронці зареєстрували майже 250 000 осіб у базі даних воєнних злочинців, у тому числі російських солдатів і колабораціоністів, і порушили понад 105 000 кримінальних справ за воєнні злочини.

Завдяки роботі українських правоохоронців на обліку в інформаційній спецбазі "Воєнний злочинець" знаходяться вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів. Про це з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, передає УНН.

Деталі 

За його словами, поліцейські відкрили вже понад 105 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії, з них понад 90 тисяч - порушення законів та звичаїв війни.

В ООН зафіксували понад 140 випадків страт цивільних українців військовими рф19.12.23, 14:19

Ми створили та постійно наповнюємо інформаційну спецбазу "Воєнний злочинець". Нині на обліку вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів

- заявив Клименко.

Очільник МВС зауважив, що переважна більшість проваджень передана за підслідністю до Служби безпеки України. Однак деякі великі кейси, зокрема звірства загарбників проти цивільних у Бучі та Ірпені - в розслідуванні слідчих поліції

Також він додав, що  МВС співпрацює з іноземними колегами, ділиться інформацією каналами Європолу та Інтерполу.

Доповнення 

Окремо в МВС наголошують, що слідчі Нацполіції розпочали 105 000 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил рф та їхніми пособниками. Із них:

- Більше, ніж 90 000 за фактом порушення законів та звичаїв війни;

- 9 249 — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;

- 3 507 — колабораційна діяльність;

- 236 — державна зрада;

Тримали на морозі, били та імітували розстріл: встановили військових рф, які катували людей під час окупації Київщини22.12.23, 14:05

Крім того, слідчі виявили 88 місць несвободи виявили на деокупованих територіях, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.

Нагадаємо

Станом на 22 грудня, за даними Генеральної прокуратури України, 3800 цивільних осіб пережили катування з боку окупантів, і багато випадків перебувають на стадії розслідування.

Популярні

Новини по темі

В ПС ЗСУ повідомляють про ракету в напрямку Кривого Рогу

 • 44622 переглядiв