uhorshchyna-pislia-vizytu-orbana-do-moskv-sproshchuie-umovy-vizdu-dlia-rosiian-ta-bilorusiv-zmi

Угорщина після візиту Орбана до москви спрощує умови в'їзду для росіян та білорусів - ЗМІ

 • 16305 переглядiв

Угорщина, за повідомленнями, дозволила громадянам рф та білорусі отримувати 'національну карту' для роботи в країні на 2 роки. Це викликало занепокоєння в ЄС через можливе проникнення російських шпигунів.

Після візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до москви Будапешт включив громадян рф та білорусі до програми так званої "національної карти" - вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження, повідомляють німецькі видання RND та DW, пише УНН.

Деталі

"Уже кілька днів росіяни можуть в’їжджати до ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки та безперешкодно рухатись до інших країн ЄС. Це стало можливим завдяки реєстрації заробітчан в Угорщині, яку в липні прем’єр-міністр Віктор Орбан розширив, включивши людей з росії та білорусі", - ідеться у публікації RND.

Видання зазначає, що навесні уряд Угорщини оголосив, що очікує близько 65 тисяч заробітчан. Вони можуть привезти з собою сім'ї та подати заяву на отримання дозволу на постійне проживання через три роки.

RND вказує, що "Угорщина викликала невдоволення в ЄС новими провокаціями".

Видання зазначає, що "зараз існує велике занепокоєння, що російські шпигуни також можуть потрапити до ЄС або що кремль може спеціально переправляти росіян до ЄС для нападів".

"Дратує всіх інших": Сікорський про "розташування" Угорщини між москвою і Брюсселем29.07.24, 17:36

Популярні

Новини по темі

Стубб: "Шлях до миру очевидний – росія має відступити"

 • 84171 переглядiв