udar-po-poromu-slavianyn-stvoryt-lohistychni-problemy-dlia-rf-brytanska-rozvidka

Удар по порому "Славянин" створить логістичні проблеми для рф - британська розвідка

 • 23613 переглядiв

Україна пошкодила російський пором "Славянин" у порту "Кавказ". Це ускладнить постачання окупаційних сил на півдні України та експорт скрапленого газу, змусивши рф ризикувати перевезенням палива Керченським мостом.

Ураження Україною російського порому "Славянин" у порту "Кавказ" створить для рф додаткові логістичні проблеми в постачанні окупаційних сил на півдні України та експорті скрапленого нафтового газу. Про це ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

23 липня 2024 року українські сили пошкодили залізничний пором "Славянин" у порту "Кавказ", росія. Цей удар майже напевно створить для рф додаткові логістичні проблеми в постачанні окупаційних сил на півдні України та регіональному експорті скрапленого нафтового газу

- йдеться у звіті британської розвідки.

Як зазначається, судно "Славянин" має найбільшу місткість із трьох залізничних поромів у Керченській протоці між рф та Кримським півостровом після зіткнення наприкінці 2023 року як єдиний залізничний пором.

За даними британської розвідки, до передислокації "Слов'янин", найімовірніше, перевозив скраплений газ через Керченський порт, перш ніж його відправили на експорт.

"Якщо пороми не працюватимуть, навіть тимчасово, це, найімовірніше, призведе до збільшення витрат, а також знизить гнучкість росії в транспортуванні палива, боєприпасів і обладнання через Керченську протоку. Досить імовірно, що тепер росії доведеться ризикувати рухом поїздів з палива через Керченський міст, чого вона намагалася уникнути з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року", - вважають у британській розвідці.

Нагадаємо

23 липня Військово-морські сили ЗСУ спільно із іншими підрозділами Сил оборони в порту "Кавказ" завдали суттєвих пошкоджень ворожому парому "Славянин", який використовувався для військових цілей. Це третій і останній залізничний паром, який рф мали у зазначеному регіоні.

Популярні

Новини по темі

лукашенко прибув до росії для переговорів із путіним

 • 14790 переглядiв

ЄС формує нову команду комісарів: хто увійде до складу

 • 101518 переглядiв