Так, вчені виявили в кожурі червоного винограду потужний антиоксидант під назвою "ресвератрол".
Ресвератрол — це біологічно активна органічна речовина, яка захищає нейрони мозку від старіння, має протипухлинні та протизапальні властивості.
У дослідженні зазначається, що фахівці протягом року додавали в раціон мишей спеціальне з’єднання, що міститься в шкірці червоного винограду — ресвератрол.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні поліпшується якість вина вітчизняного виробництва
Після детального вивчення стану мишей, вчені прийшли до висновку, що стан тварин знаходиться на такому рівні, ніби вони дотримувалися дієти і виконували регулярні фізичні вправи.
“У вині ресвератрол є в невеликих кількостях, так що ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб добитися того ж ефекту, який ми виявили у мишей. Наступним кроком є визначення механізму, який дозволяє захищати синапси (місце контакту між двома нейронами). Якщо ми відкриємо його, то зможемо модифікувати цю речовину або шукати інші молекули, які є більш ефективними у захисті синапсів”, — розповів один з авторів дослідження Грегоріо Вальдес.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоне вино уповільнює старіння
За його словами, ресвератрол захищає нейрони головного мозку від старіння, а також має протипухлинні та протизапальні властивості.
Також він додав, що вміст речовини в червоному вині набагато більший, ніж у білому.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, на сьогодні в Україні існують всі передумови для того, аби вітчизняний ринок вина розвивався.