ukenru
uaf-vivchaye-yevropeyskiy-dosvid-budivnitstva-trenuvalnikh-baz-pavelko

УАФ вивчає європейський досвід будівництва тренувальних баз - Павелко

 • 11089 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Представники Української асоціації футболу відвідали тренувальні бази збірних Нідерландів і Бельгії, розташовані у Амстердамі і Брюсселі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, передає УНН.

У рамках візиту європейці поділилися з українцями досвідом будівництва тренувальних баз.

"Дві європейські столиці — Амстердам і Брюссель, два візити на бази збірних Нідерландів і Бельгії і одна велика мрія, щоб в Україні нарешті з’явилась власна база національних збірних. Вдячний за запрошення від наших колег і добрих друзів з національних асоціацій, чиї команди зараз входять в когорту найсильніших на континенті", - пише президент асоціації.

Для УАФ досвід будівництва та функціонування тренувальних баз європейських грандів надзвичайно цінний, каже Павелко. Річ у тім, що невдовзі УАФ презентує власний проект і розпочне будівництво бази для національних команд України у Княжичах, додає він.

"Звичайно, в такому важливому питанні необхідно орієнтуватися і враховувати позитивний приклад кращих з кращих. І в Амстердамі, і в Брюсселі ми отримали чимало корисної інформації", - пише Павелко.

Бази збірних Нідерландів і Бельгії зведені у різний час, і кожна має свої особливості, зазначає президент асоціації. До прикладу, бельгійці перед початком будівництва відвідали і вивчили досвід функціонування близько 10 баз інших країн ЄС, додає він.

Отриманий досвід ляже в основу будівництва в Україні тренувальної бази європейського рівня, пише Павелко.

"Повертаємось в Україну в чудовому настрої і з важливим досвідом, який зможемо використати при будівництві власної, сучасної і комфортної бази національних збірних, з усім необхідним для якісної підготовки команд до нових історичних досягнень", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше в УАФ показали, як відбувається VAR-тестування стадіону.

Українські Національні Новини

Спорт