ukenru
u-vykorystanni-starlink-rosiiany-vidchuiut-trudnoshchi-fedorov

У використанні Starlink росіяни відчують труднощі - Федоров

 • 25829 переглядiв

Україна працює над тим, щоб обмежити функціональність Starlink для росіян, продовжуючи при цьому користуватися нею, оскільки росіяни почали нелегально отримувати термінали Starlink з третіх країн.

Використання росіянами Starlink не масове, та все ж, Україна працює над тим, щоб вони були обмежені у їх функціоналі. Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Welt, пише УНН.

Ми бачимо, що росіяни почали використовувати Starlink. Однак це не масове явище, адже їх передбачається отримувати з третіх країн. Єдине, що я можу сказати на даний момент, це те, що ми знайшли рішення проблеми

- прокоментував він.

За його словами Україна продовжить використовувати Starlink, а росіяни будуть максимально обмежені в корисності. Результати цього рішення ми побачимо найближчим часом.

Нагадаємо

Термінали супутникового зв'язку Starlink компанії Ілона Маска незаконно продаються на чорному ринку по всьому світу, що викликає занепокоєння з приводу національної безпеки через відсутність контролю над системою, згідно з розслідуванням агентства Bloomberg.