u-vovchansku-zafiksovano-poodynoki-peresuvannia-rosiian-voroh-namahaietsia-vidnovyty-boiehotovnist-otuv-kharkiv

У Вовчанську зафіксовано поодинокі пересування росіян, ворог намагається відновити боєготовність - ОТУВ "Харків"

 • 31532 переглядiв

Українська розвідка за минулу добу зафіксувала поодинокі пересування російських військ у Вовчанську у Харківській області. У такий спосіб вони намагаються відновити стан бойової готовності своїх підрозділів. Про це повідомив речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх в ефірі телемарафону у суботу, передає кореспондент УНН

Деталі

"За минулу добу наша розвідка зафіксувала поодинокі пересування ворога у Вовчанську. У такий спосіб вони намагаються відновити стан бойової готовності своїх підрозділів, які знаходяться там. Ворог постійно проводить ротацію своїх підрозділів не лише у Вовчанську, а й в інших населених пунктах, де точаться бої, або на їхніх околицях", - розповів Повх.

За його словами, за минулу добу, наприклад, втрати ворога на ділянці відповідальності ОТУВ "Харків" сягнули 1304 особи вбитими та пораненими.

На репліку, що американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 5 липня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в центр Вовчанська, і запитання, що дає росіянам змогу робити ці кроки вперед, Повх відповів: "Офіційне повідомлення про якесь просування ворога у Вовчанську не здійснювалося нашою стороною, відтак я не можу коментувати вашу  заяву".

Доповнення

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомлялося, що на Харківському напрямку ворог продовжував наступальні і штурмові дії за підтримки авіації, загалом тут відбулося вісім бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ, Глибоке, Стариця і Липці.

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень світла перенесли на 16 годину - ДТЕК

 • 38225 переглядiв

В Одесі було чутно повторний вибух - мер

 • 33181 переглядiв

В Одесі було чутно вибух - мер

 • 31733 переглядiв