u-vinnytskii-oblasti-cholovik-poshkodyv-ponad-70-mohyl-na-kladovyshchi

У Вінницькій області чоловік спаплюжив понад 70 могил на кладовищі

 • 20078 переглядiв

На одному з кладовищ Вінницької області чоловік пошкодив понад 70 місць поховань, включаючи військові. Підозрюваного затримано, йому загрожує до 7 років позбавлення волі за наругу над могилами.

У Вінницькій області чоловік на одному з кладовищ пошкодив понад 70 місць поховань, як цивільних, так і військових. Правоохоронці вже затримали підозрюваного. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу поліції Вінницької області.

Деталі

У поліції розповіли, що чоловік  ламав надгробні плити, хрести, розбивав рамки з фото похованих, зривав прапора та флагштоки. Пояснити мотиви вчинку чоловік не зміг, він стверджує що не пам’ятає що сталось, оскільки був в стані сп’яніння.

Слідчими буде призначено ряд експертиз, у тому числі судово-психіатричну, яка має визначити його осудність. За цим фактом розслідується провадження за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України

- резюмували у Нацполіції. 

Правоохоронці додають, що за такий злочин чоловіку загрожу до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо

20 червня на території Аскольдової могили в м. Києві жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка. Правоохоронці у той же день розшукали жінку та затримали її. 

60-річну жінку підозрюють за ч. 3 статті 297 КК України — наруга над могилою, вчинена з хуліганських спонукань. 

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Apple змінила правила в App Store, дотримуючись європейських норм

 • 20645 переглядiв