ukenru
u-tunisi-tretyu-dobu-trivayut-zavorushennya-u-mista-vvedeni-viyska-zaareshtovano-ponad-600-osib

У Тунісі третю добу тривають заворушення: у міста введені війська, заарештовано понад 600 осіб

 • 13098 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Тунісі правоохоронці затримали вже понад 600 осіб, які брали участь у нічних заворушеннях, що тривають у країні вже третій день поспіль. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Як повідомив у понеділок, 18 січня, представник міністерства внутрішніх справ Тунісу Халед Хайуні, в цілому було заарештовано 632 людини, зокрема "групи людей у віці від 15 до 20 і 25 років, які палили шини і сміттєві баки, щоб блокувати рух правоохоронців", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, деякі із заарештованих жбурляли каміння і влаштовували сутички з поліцією, передає агентство AFP.

"Це не має нічого спільного з протестними рухами, які гарантовані законом і конституцією. Протести зазвичай проходять серед білого дня... без будь-яких злочинних дій", - заявили у МВС країни.

У міноборони Тунісу тим часом повідомили про введення військ у деякі регіони країни, зокрема до міст Бізерта на півночі, Сус на Сході, а також Кассерін і Сіліані у центральній частині Тунісу.

"Приводом до акцій протесту стало відео, що з'явилося у соцмережах, на якому зображені поліцейські, які грубо поводяться з пастухом, чиї вівці забрели у будівлю місцевої адміністрації", - резюмували у ЗМІ.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Тунісі затримали одного з ватажків "Аль-Каїди".

Нагадаємо, у грудні Туніс продовжив режим надзвичайного стану на півроку.

Українські Національні Новини

Новини Світу