u-syrii-zavdaly-aviaudaru-po-konsulstvu-iranu-damask-zvynuvachuie-izrail

У Сирії завдали авіаудару по консульству Ірану – Дамаск звинувачує Ізраїль

 • 26151 переглядiв

Іранське консульство в Дамаску зазнало авіаудару, в результаті якого загинули два іранських генерали і кілька дипломатів; Сирія та Іран звинуватили Ізраїль в цій атаці.

По консульству Ірану у столиці Сирії — Дамаску було завдано авіаудар, загинули двоє генералів. Сирія та Іран звинуватили у нападі Ізраїль, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Консульство примикає до посольства Ірану та резиденції посла, знаходиться поряд із лікарнею Аль Разе в районі Аль-Маза.

Внаслідок удару загинув генерал і командир сирійських та ліванських сил Корпусу вартових ісламської революції (КСІР) Мохаммад Реза Захеді.

Також Іранське державне телебачення повідомило, що кількох іранських дипломатів було вбито.

Пов'язане з Іраном агентство Fars News підтвердило загибель Мохаммада Захеді. Іранське агентство Irna повідомило з посиланням на прес-службу Корпусу вартових ісламської революції, що в результаті удару по консульству загинули також генерал Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі та ще п'ятеро членів КВІР.

Кореспондент агентства AFP, який прибув на місце, повідомив, що будівля консульства повністю зруйнована.

Сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило про невстановлену кількість загиблих та поранених.

Контекст

Після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня Сирія та Іран підтримали бойові дії терористичної організації. Ізраїль посилив авіаудари по ополченцям "Хезболли" в Сирії. 20 січня повідомлялося, що в ході ракетного удару по одному з районів Дамаска загинули керівник іранської розвідки в Сирії та ще четверо членів КВІР. Іран звинуватив у нападі Ізраїль.

29 березня 2024 року було завдано удару по території біля міста Алеппо, загинули щонайменше 42 особи. Сирійське міністерство оборони заявило, що територію країни обстріляли літаки військово-повітряних сил Ізраїлю. Згідно з даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, удар був спрямований проти складу зброї, що належить ліванському воєнізованому угрупованню "Хезболла".

Ізраїльська армія завершила операцію в районі лікарні "Аль-Шифа" в Газі01.04.24, 09:51

Популярні

Новини по темі

Російські окупанти завдали 113 ударів по Сумщині за добу

 • 27441 переглядiв