u-sumakh-pereviryly-yakist-povitria-pislia-skarh-na-smorid-vyiavyly-perevyshchennia-kontsentratsii-pylu

У Сумах перевірили якість повітря після скарг на сморід: виявили перевищення концентрації пилу

 • 9743 переглядiв

У Сумах виявлено перевищення концентрації пилу в повітрі в 1,2-1,4 рази. Інші показники в нормі, але підвищений рівень пилу може вплинути на здоров'я жителів, особливо з хронічними захворюваннями.

У Сумах виявлено перевищення концентрації пилу в повітрі в 1,2-1,4 рази. Інші показники в нормі, повідомили у Сумській ОВА у четвер, пише УНН.

22 серпня жителі міста Суми почали скаржитись на сморід та неприємний запах в повітрі. На Сумщині спостерігається перевищення концентрації пилу в повітрі

- повіломили в ОВА у телеграм.

Склад повітря досліджувався лабораторією Сумського обласного центру з гідрометеорології вночі о 01:00 та о 07:00 ранку.

"Дослідження встановили перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2-1,4 рази. Решта досліджуваних показників - діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту та формальдегіду - у нормі", - ідеться у повідомленні.

Окрім того, спеціалістами державної установи "Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" проведено відбір зразків повітря в п'яти точках міста Суми. Зафіксовано перевищення виключно по пилу.

"Перевищення концентрації пилу в повітрі може вплинути на стан здоров’я жителів Сумщини, зокрема, спричинити дискомфорт при диханні, особливо в людей з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи", - сказано у повідомленні.

У Сумах смог: спеціалісти розпочали дослідження якості повітря22.08.24, 11:54

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила закон про виноградарство та виноробство

     • 42393 переглядiв