ukenru
u-ssha-kolumbiytsyu-zvinuvatili-u-spravi-pro-vbivstvo-prezidenta-gayiti

У США колумбійця звинуватили у справі про вбивство президента Гаїті

 • 12462 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Влада США звинуватила колумбійця Маріо Антоніо Паласіоса в змові з метою вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза в липні 2021 року. Про це йдеться у поширеній у вівторок заяві Міністерства юстиції США, яке виконує в країні функції генеральної прокуратури, передає УНН.

Деталі

За версією звинувачення, Паласіос та низка інших осіб, у тому числі близько 20 громадян Колумбії та кілька мешканців Гаїті, які мають також американське громадянство, брали участь у "змові з метою викрадення або вбивства президента Гаїті". Як стверджується в позовній скарзі, поданій до суду Південного округу штату Флорида, передбачувані вбивці планували лише викрасти Моїза, проте згодом план було перероблено таким чином, щоб убити лідера Гаїті.

Паласіосу пред'явлено звинувачення у змові з метою викрадення чи вбивства за межами США та надання матеріальної підтримки для здійснення вбивства. У разі визнання винним обвинуваченому загрожує довічне ув'язнення.

Додамо

У понеділок газета El Tiempo повідомила, що Паласіос, який є одним із головних підозрюваних у вбивстві Жовенеля Моїза, після депортації з Ямайки був затриманий владою Панами на підставі ордера, виданого Інтерполом на запит Гаїті. Аналогічний запит зробила пізніше влада США. Як вказує американський Мін'юст, Паласіос погодився на депортацію до Сполучених Штатів, зараз він перебуває під вартою у штаті Флорида.

Нагадаємо

7 липня 2021 року Моїз був смертельно поранений під час нападу на резиденцію глави держави, вогнепальні поранення також зазнала його дружина. Пізніше влада Гаїті оголосила, що до злочинної групи входили 26 громадян Колумбії, частина яких вже заарештована. Загалом у справі про вбивство було затримано понад 40 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу