ukenru
u-sichni-pensiyi-otrimali-ponad-632-tisyachi-pensioneriv-z-chisla-vpo

У січні пенсії отримали понад 632 тисячі пенсіонерів з числа ВПО

 • 15029 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У січні 2020 року пенсії отримали понад 632 тисячі пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума виплачених пенсій склала 3 млрд гривень. Про це комітету ВР із питань соціальної політики та захисту прав ветеранів повідомили у Пенсійному фонді України, передає УНН.

"За оперативними даними, у січні 2020 року проведено виплату пенсій 632,4 тисячі пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума виплачених пенсій зазначеним особам – 3 млрд грн. Середній розмір пенсії – 4 714, 78 грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Пенсійного фонду, у січні 2020 року надійшло 1,3 тисячі звернень від внутрішньо переміщених осіб про проведення виплати пенсій за новим місцем проживання.

Нагадаємо, Верховна Рада України відправила на доопрацювання до парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів законопроект №2083-д про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію, яким спрощується отримання пенсії внутрішньо переміщеними особами та пенсіонерами, які залишаються на тимчасово окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Економіка