ukenru
u-shtabi-oos-zayavili-scho-zelenskiy-u-zolotomu-spilkuvavsya-ne-z-dobrovoltsyami

У штабі ООС заявили, що Зеленський у Золотому спілкувався не з добровольцями

 • 16591 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Особи, з якими спілкувався сьогодні Президент України Володимир Зеленський під час візиту у Золоте на Луганщині, не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних сил України. Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС, передає УНН.

"У поширеному сьогодні в соціальних мережах відео Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували у приватному будинку і представилися добровольцями. Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних сил України, уповноважених перебувати та діяти у районі проведення операції Об'єднаних Сил", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", більше знаним як Закон про операцію Об'єднаних сил, чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю.

"Люди, які спілкувалися з Президентом, не належать до жодної з таких категорій, а відтак перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи вказаний Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", - зазначили у штабі ООС.

Раніше у мережі з’явилрся відео, на якому показується, що Зеленський під час візиту уЗолоте-4 грубо розмовляв з одним із добровольців.

Нагадаємо, у липні під час робочої наради у Борисполі на Київщині Володимир Зеленський вигнав з приміщення секретаря бориспільської міської ради Ярослава Годунка зі словами "Вийди звідси! Розбійник ти".

Українські Національні Новини

Політика