u-shri-lantsi-cherez-vibukhi-zatrimali-vzhe-40-lyudey

У Шрі-Ланці через вибухи затримали вже 40 людей

 • 11133 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. На фоні набуття у вівторок чинності надзвичайного стану у Шрі-Ланці, завдяки чому силовики в країні отримали додаткові повноваження, поліція затримала 40 підозрюваних у зв'язку з серією смертельних вибухів у країні на католицький Великдень. Про це з посиланням на місцевих чиновників повідомляє AP, передає УНН.

Зокрема, були затримані водій фургона, що, імовірно, використовувався терористами-смертниками, причетними до смертельних вибухів, і власник будинку, в якому жили деякі з них.

Президент Шрі-Ланки надав військовим ширші повноваження для затримання і арешту підозрюваних - такі ж, які використовувалися під час 26-річної громадянської війни, але були скасовані, коли вона закінчилася в 2009 році.

За словами представника поліції Рувана Гунасекари, кількість загиблих у результаті недільних атак зросла до 310 осіб.

У вівторок, який президент країни Маїтріпала Сірісена оголосив днем ​​жалоби, влада Шрі-Ланки планувала проінформувати іноземних дипломатів про стан справ і отримати допомогу від ФБР та інших іноземних розвідувальних служб після того, як в понеділок чиновники оголосили, що кілька тижнів тому були отримані попередження про можливість нападу радикального мусульманського угруповання, обвинуваченого в кровопролитті у неділю.

Вісім вибухів, по три з яких - у церквах і фешенебельних готелях, сталися 21 квітня у Шрі-Ланці, деякі з яких, за словами чиновників, були атаками терористів-смертників, були розраховані на те, щоб була максимальна кількість жертв серед віруючих, які відвідували великодні богослужіння.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Шрі-Ланці через вибухи затримали вже 40 людей

     • 11133 переглядiв

    У Карпатах через відлигу можливе сходження лавин

     • 8559 переглядiв

    В Україні половина областей не порахувала голоси виборців

     • 11487 переглядiв

    Brent торгується вище 74 дол. за барель

     • 10979 переглядiв

    Кількість жертв терактів на Шрі-Ланці зросла до 310 осіб

     • 14282 переглядiв

    Президентські вибори: ЦВК опрацювала 99,87% протоколів

     • 35270 переглядiв