u-rumunii-pidtverdyly-vyiavlennia-ulamkiv-rosiiskoho-drona-unochi-znovu-pidnimaly-vynyshchuvachi-na-tli-ataky-rf-na-ukrainu

У Румунії підтвердили виявлення уламків російського дрона, уночі знову піднімали винищувачі на тлі атаки рф на Україну

 • 22308 переглядiв

Міноборони Румунії виявило уламки російського БПЛА поблизу кордону з Україною. Вночі військові знову піднімали в повітря винищувачі F-18 для моніторингу ситуації під час атаки рф на Україну.

Міністерство національної оборони Румунії підтвердило в четвер, що ідентифікувало уламки БПЛА російського походження в околицях Плауру в повіті Тульча, у районі, де оголошували оповіщення через атаки рф на Україну, а в ніч на четвер, як і попередньої ночі, піднімали у повітря винищувачі, цього разу F-18 ВПС Фінляндії, для моніторингу повітряного простору на тлі атаки рф дронами на Україну поблизу румунського кордону, пише УНН.

Деталі

"У ніч з 24 на 25 липня російські війська відновили серію атак безпілотників на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру в Україні поблизу кордону з Румунією. У зв’язку із цією ситуацією Міноборони (Румунії) посилило заходи моніторингу та спостереження за національним повітряним простором силами та засобами Бойової служби повітряної поліції. Починаючи з 1:32, два літаки F-18 ВПС Фінляндії вилетіли з 57-ї авіабази Михаїла Когелнічану для моніторингу повітряної обстановки. Літак повернувся на базу близько 3:25 ночі", - ідеться у повідомленні.

Також Національний військовий командний центр країни, як зазначається, повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій країни щодо запровадження заходів оповіщення населення повіту Тульча. "У результаті близько 01:20 надійшло повідомлення RO-Alert, а о 02:13 було оголошено про припинення заходів оповіщення на всіх постраждалих територіях", - сказано у повідомленні.

У Румунії другу ніч поспіль випускали оповіщення про можливе падіння уламків дронів на тлі атаки рф на Україну25.07.24, 09:05

"Наразі групи Міноборони (Румунії) проводять розслідування на місці з метою пошуку можливих предметів, які впали на територію країни внаслідок атак на українську портову інфраструктуру за останні дві ночі", - зазначили у Міноборони Румунії.

"Зазначаємо, що вчора, 24 липня, почалися дослідження спеціалістами МО (Румунії), служби SRI та MAI на першому з трьох місць, визначених як можливі зони падіння, в околицях Плауру, повіт Тульча, ідентифіковано уламки БПЛА типу "Geran1/2" російського походження. Дослідження триватимуть сьогодні, щоб охопити всю територію. Уточнюємо, що всі місця, визначені як можливі зони ураження, знаходяться за межами населених пунктів, елементи інфраструктури не зачеплені", - повідомили у Міноборони Румунії.

МО Румунії, як вказано, "інформувала та інформує союзні структури в режимі реального часу про ситуації, спричинені атаками, залишаючись із ними на постійному зв’язку".

"Міністерство національної оборони (Румунії) рішуче засуджує ці атаки, здійснені російською федерацією проти окремих об’єктів та елементів української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", - зазначається у повідомленні.

У небі над Україною вночі знищили 25 з 38 "шахедів", 3 локаційно втрачені після перетину кордону з Румунією - ПС ЗСУ25.07.24, 08:51

Популярні

Новини по темі