u-rumunii-druhu-nich-pospil-vypuskaly-opovishchennia-pro-mozhlyve-padinnia-ulamkiv-droniv

У Румунії другу ніч поспіль випускали оповіщення про можливе падіння уламків дронів на тлі атаки рф на Україну

 • 31729 переглядiв

У північному районі повіту Тульча в Румунії другу ніч поспіль оголошено оповіщення про можливе падіння об'єктів з повітря. Влада закликає не панікувати та наголошує, що територія країни не є об'єктом атак рф.

Північний район повіту Тульча у Румунії в четвер, другу ніч поспіль, був об’єктом оповіщень, пов’язаних із можливістю падіння об’єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною, на тлі того, як останніми місяцями на територію Румунії прилітали фрагменти дронів, повідомляє Digi24, пише УНН.

Деталі

"Минулої ночі, близько 01:20, Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій опублікувала оповіщення RO-Alert для північного району повіту Тульча, інформуючи населення про можливість падіння деяких об’єктів з повітряного простору, на території поблизу кордону з Україною. Ми ще раз зазначаємо, що роль оповіщення полягає в інформуванні та запобіганні населення в районі, де воно передається, і до нього потрібно ставитися відповідно!", – оголосили в Генеральній інспекції з надзвичайних ситуацій (ISU) у Тульчі в четвер вранці, про що повідомляє News.ro.

Представники ISU закликали громадян не панікувати, дотримуватися вказівок та порад у оповіщенні RO-Alert, а якщо вони не почуваються в безпеці або потребують допомоги та підтримки, звертатися за допомогою на номер 112.

"Ми ясно даємо зрозуміти, що територія нашої країни не є об'єктом атак російської федерації, і ці оповіщення направлені для інформування населення про те, що існує можливість падіння об'єктів від ураження безпілотних літальних апаратів, на території Румунії", - заявляє ISU в Тульчі.

У небі над Україною вночі знищили 25 з 38 "шахедів", 3 локаційно втрачені після перетину кордону з Румунією - ПС ЗСУ25.07.24, 08:51

Це вже друге інформаційне оповіщення, надіслане населенню північного району повіту Тульча за 24 години. Жодних дзвінків на номер 112 зареєстровано не було.

Влада також випустила оповіщення RO-Alert на півночі повіту Тульча в ніч з вівторка на середу після того, як було помічено кілька дронів, що наближаються до кордону. Зареєстровано 10 дзвінків на номер 112 через звуки вибухів. У МО Румунії уточнили, що два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для спостереження за повітряною обстановкою і наказали вжити заходів щодо проведення розслідувань на місцях, околицях міста Плауру, з метою пошуку можливих предметів, що впали на територію країни. Повідомляється, що такого об'єкта не було виявлено.

Румунія піднімала два F-16 через атаку рф дронами на Україну, оголосила пошук можливих об'єктів, що впали24.07.24, 14:43

Популярні

Новини по темі

Amazon в Італії звинуватили в податкових махінаціях

 • 14464 переглядiв

Дощі та до 32° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 34240 переглядiв