ukenru
u-rosiyi-zaochno-zaareshtuvali-gromadyan-ukrayini-i-polschi-u-spravi-magomedovikh

У Росії заочно заарештували громадян України і Польщі у "справі Магомедових"

 • 12086 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Тверський суд Москви заочно заарештував двох осіб - громадянина Польщі Валентина Сельвесюка і українця Сергія Ткаченка, яким пред'явлено звинувачення в рамках кримінальної справи про злочинне співтовариство щодо власника групи "Сума" Зіявудіна Магомедова і його брата Магомеда. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Вислухавши думки сторін, суд ухвалив: заочно заарештувати Сельвесюка і Ткаченка на термін два місяці з моменту їх затримання або екстрадиції в Росію", - зачитав своє рішення суддя Олександр Меркулов.

Як випливає з матеріалів справи, Сельвесюк і Ткаченко звинувачуються в участі в злочинному співтоваристві, в тому числі з використанням службового становища (ч. 3, ч. 2 ст. 210 КК РФ), а також в особливо великому привласненні грошових коштів (ч. 4 ст. 160 КК РФ).

Обидва вони оголошені в міжнародний розшук.

Як вважає слідство, українець і поляк проходять по епізоду "справи Магомедових" про розкрадання грошових коштів АТ "Об'єднана зернова компанія" (ОЗК) при поставках українського зерна в 2012-2013 роках. Загальна сума збитку від їх дій становить 20,25 млн доларів.

Співвласник групи "Сума" Зіявудін Магомедов і його брат Магомед Магомедов звинувачуються в Росії в розкраданнях і створенні організованого злочинного співтовариства.

Нагадаємо, колишній командир батальйону “Айдар” та народний депутат VIII скликання Сергій Мельничук повідомив про затримання у неділю, 1 березня, на кордоні з Грецією через оголошення в міжнародний розшук російськими правоохоронцями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП