u-rf-zaiavyly-pro-nibyto-zvilnennia-niu-iorka-na-donechchyni-u-henshtabi-zsu-poky-ne-komentuiut

У рф заявили про нібито "звільнення" Нью-Йорка на Донеччині. У Генштабі ЗСУ поки не коментують

 • 14711 переглядiв

міноборони рф заявило про нібито захоплення селища Нью-Йорк у Донецькій області. Генштаб ЗСУ не підтвердив цю інформацію, але повідомив про атаки ворога в районі Нью-Йорка та інших населених пунктів.

У міністерстві оборони росії 20 серпня зробили заяву, що нібито російські військові захопили селище Нью-Йорк у Донецькій області України. У Генштабі ЗСУ інформацію не коментували, але у зведенні зауважили, що ворог сьогодні атакував біля Нью-Йорка, передає УНН.

Деталі 

Окупанти заявили, що нібито "звільнили" один із найбільших населених пунктів Торецької агломерації та "стратегічно важливий логістичний вузол Новгородське".

Відзначимо, що Новгородське - стара назва селища Нью-Йорк.

Додамо

У Генштабі ЗСУ інформацію міноборони рф не коментували. Проте у зведенні, станом на 16:00, зауважили - ворог атакує біля населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне.

"На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає 14. Сьогодні ворог атакує біля населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне. Наші захисники дають гідну відсіч противнику, 13 боєзіткнень вже завершено, триває бій. Авіація агресора завдала ударів по населеному пункту Дружба некерованими авіаракетами, по Торецьку та Неліпівці - одинадцятьма КАБами", - зазначено у зведенні.

Що ще відомо?

Народна депутатка Мар’яна Безугла в ефірі Радіо Свобода 19 серпня заявила, що Нью-Йорк на Донеччині вже не перебуває під контролем України.

18 серпня російські воєнні блогери заявили, що російські війська контролюють більшу частину Нью-Йорка (на південь від Торецька) і, можливо, захопили населений пункт. Також вони стверджували, що російські війська просунулися на північ від Журавки. Проте американський Інститут вивчення війни (ISW), який звернув увагу на ці заяви, не спостерігав візуального підтвердження жодного з цих тверджень.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Довіреній особі блогера Слобоженка повідомили про підозру

     • 9900 переглядiв

    Зеленський заявив, що готується посилення ППО України

     • 16637 переглядiв