ukenru
u-prezidenta-narakhuvali-perekhid-do-ptsu-blizko-70-parafiy-z-upts-mp

У Президента нарахували перехід до ПЦУ близько 70 парафій з УПЦ МП

 • 21766 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату до Православної Церкви України. Про це на засіданні Погоджувальної ради парламенту заявила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент УНН.

"Уже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України – зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну прозору модель такого переходу", - сказала Луценко.

Як повідомляв УНН, перша парафія Дніпропетровщини приєдналась до ПЦУ

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика