ukenru
u-polschi-vidkriyut-antimonopolne-provadzhennya-proti-gazpromu-schodo-pivnichnogo-potoku-2

У Польщі відкриють антимонопольне провадження проти "Газпрому" щодо "Північного потоку-2"

 • 8586 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Польське Управління з питань захисту конкуренції та споживачів (UOKiK) відкриває провадження проти Газпрому та п’яти міжнародних компаній, відповідальних за фінансування газопроводу “Nord Stream 2”. Про це заявив голова управління Марек Нєхцял, передає УНН з посиланням на Польське Радіо.

UOKiK підозрює, що учасники угоди, попри відкликання заяви, реалізують проект, продовжуючи фінансувати його.

Голова Управління пояснив, що понад два роки тому компанії хотіли створити консорціум, аби профінансувати будівництво російської газомагістралі. Нєхцял наголосив, що тоді UOKiK не дав згоди на це, оскільки створення консорціуму посилило б компанію, яка вже тоді мала домінуючу позицію на ринку. Голова Управління вважає, що діяльність неофіційного консорціуму порушує законодавство.

Він додав також, що провадження не полягає у вирішенні долі будівництва газогону. Він пояснив, що йдеться про дотримання польського законодавства.

За порушення заборони створення консорціуму загрожує штраф у розмірі до 10% обороту.

Як повідомляв УНН, міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр (Peter Altmaier) планує здійснити візит до Росії і України. Головними темами переговорів повинні стати майбутнє проекту газопроводу "Північний потік-2" і України як транзитної країни для постачань російського природного газу до Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу