u-pentahoni-zaiavyly-pro-uspikh-u-rozrobtsi-hiperzvukovoi-zbroi

У Пентагоні заявили про успіх у розробці гіперзвукової зброї

 • 11515 переглядiв

В США продовжують розробку низки програм гіперзвукової техніки і прагнутть прискорити розробку та їх випробування.

У Сполучених Штатах продовжується  розробка  програм щодо гіперзвукової зброї. Нещодавні випробування дали змогу отримати дані про ефективність гіперзвукової зброї великої дальності, заявив речник Міноборони США генерал Патрік Райдер на брифінгу 16 липня, передає УНН.

Що стосується гіперзвуку, то ми продовжимо розробку низки програм гіперзвукової техніки і будемо прагнути прискорити розробку та випробування цих програм

-заявив Райдер.

Він також розповів, що нещодавно завершились льотні випробування гіперзвукової ракети з Тихоокеанського ракетного полігону на Гаваях. За його словами, це випробування дало змогу отримати дані про ефективність гіперзвукової зброї великої дальності.

З міркувань безпеки Райдер  не вдався в подробиці майбутніх випробувань. Однак сказав, що США, як і раніше, віддані розвитку гіперзвукових можливостей, які підтримують стратегію національної оборони.

"Я б сказав, що це випробування ознаменувало крок уперед для цих програм. І я просто залишу це на потім", -  додав речник Міноборони.

Випробування гіперзвукової ракети Північною Кореєю провалилося в польоті27.06.24, 04:46

Популярні

Новини по темі