u-pentahoni-ne-vykliuchyly-rozghortannia-viiny-na-blyzkomu-skhodi

У Пентагоні не виключили розгортання війни на Близькому Сході

 • 31683 переглядiв

Напади єменських повстанців-хуситів на судна у Червоному морі підвищують ризик повномасштабної війни на Близькому Сході. Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін, передає агентство Bloomberg, передає УНН.

"Хоча ми не прагнемо ескалації конфлікту в регіоні, ми сповнені рішучості та повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту нашого народу та наших об'єктів", — зазначив голова оборонного відомства.

Деталі

Наголошується, що влада США пов'язує активізацію хуситів у Червоному морі з нападами повстанців шиїтів на американські військові бази в Сирії та Іраку. Передбачається, що за цими нападами може стояти Іран, що призводить до ескалації ситуації у регіоні. Своєю чергою, влада ісламської республіки заперечує свою причетність.

Доповнення

Раніше повстанці-хусити з воєнізованого угруповання "Ансар Алла" взяли на себе відповідальність за ракетний обстріл контейнеровоза MSC United під прапором Ліберії у Червоному морі. 

Єменські хусити атакували безпілотниками військовий корабель США та комерційні судна Ізраїлю в Червоному морі - Associated Press03.12.23, 20:25

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На фронті відбулося 56 бойових зіткнень за добу – Генштаб

     • 32242 переглядiв

    Українська ППО знищила 7 ударних дронів

     • 31256 переглядiв