u-pekini-cherez-zlivi-zaginuli-33-osobi-18-znikli-bezvisti

У Пекіні через зливи загинули 33 особи, 18 зникли безвісти

 • 113900 переглядiв

Деталі

"Влада китайської столиці повідомила в середу, що станом на вівторок 33 людини загинули і ще 18 вважаються зниклими безвісти через зливи, які обрушилися на Пекін з 29 липня по 2 серпня", - ідеться у повідомленні.

Як заявив на пресконференції Ся Лінмао, виконавчий віце-мер Пекіна, наразі постраждали майже 1,29 мільйона людей і 15 000 гектарів посівів, 59 000 будинків зруйновано і ще 147 000 серйозно пошкоджено.

Ся сказав, що місто розробляє плани загального відновлення та реконструкції після стихійного лиха. За його словами, на відновлення міста знадобиться близько року, включаючи ремонт водогосподарських споруд, укріплення пошкоджених будинків та відбудову сільських самобудів.

Він додав, що базова інфраструктура, включаючи транспорт, енергетику та зв'язок, а також заклади охорони здоров'я та інші об'єкти громадського обслуговування повинні бути в основному відновлені до рівня, що існував до стихійного лиха.

Повна реконструкція займе близько трьох років, що дозволить значно підвищити потенціал запобігання та зменшення наслідків стихійних лих, а також забезпечить значний соціально-економічний розвиток.

Місто також розробило довгостроковий план сталого розвитку, спрямований на оптимізацію функціонального планування постраждалих від стихійного лиха районів, покращення якості інфраструктури для кращого обслуговування населення та підвищення

Нагадаємо

Пекін пережив найсильніші зливи за останні 140 років, а у водосховищі Ванцзяюань в районі Чанпін зафіксували 745 міліметрів опадів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Зеленський висловив співчуття Китаю через руйнівну повінь

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Пекіні через зливи загинули 33 особи, 18 зникли безвісти

     • 113900 переглядiв

    Окупанти з артилерії обстріляли дитсадок у Херсоні 

     • 244674 переглядiв