ukenru
u-odesi-likviduvali-konverttsentr-z-schomisyachnim-obigom-u-20-mln-grn

У Одесі ліквідували конвертцентр з щомісячним обігом у 20 млн грн

 • 8499 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. СБУ і прокуратура Одеси ліквідували функціонування конвертаційного центру з щомісячним обігом у 20 млн грн. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що декілька мешканців обласного центру організували протиправну схему здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій для переведення в готівку коштів підприємств регіону. Також зловмисники незаконно виводили кошти за кордон, допомагали представникам комерційних структур ухилятися від сплати податків та формувати податковий кредит.

Щомісячний обіг грошей, що проходили через "конверт" становив понад 20 мільйонів гривень. Співробітники СБУ задокументували факти протиправного переведення коштів, зокрема на рахунки підприємств країни-агресора з використанням офшорних компаній однієї з острівних держав.

Під час санкціонованих слідчих дій в офісі конвертаційного центру правоохоронці вилучили печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі з системою "клієнт-банк", а також значний обсяг фінансово-господарської та бухгалтерської документації, що підтверджують незаконну діяльність.

Також виявлено валюту на загальну суму майже два мільйони у гривневому еквіваленті.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до функціонування протиправної схеми.

Як повідомляв УНН, на Тернопільщині ліквідовано конвертцентр з обігом понад 100 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП